top of page
Badmintonclub Dabos - alweer 47 jaar recreatief badminton op z'n gezelligst !
Badminton in Alkmaar: juist bij DABOS !

 

Dabos is in 1971 in Oudorp opgericht om de nieuwe bewoners van de toentertijd nieuw gebouwde wijk tussen de Saturnusstraat en de Prunuslaan aan het sporten te krijgen.
Een aantal bewoners richtten toen sportclub Dabos op.  De naam komt voort uit het gevoel wat toen leefde onder de leden:    De Aannemer Bracht Ons Samen.

 

Uitvalsbasis voor de sportieve uitspattingen was de gymzaal van basisschool De Zeswielen aan de Saturnusstraat.  In het begin werd er badminton en volleybal gespeeld. 
Gezelligheid en sportiviteit is altijd het belangrijkst geweest.  In 1999 is de club verhuisd naar de grotere sportzaal De Spil aan de Amstelstraat.  In 2011 is op diezelfde plaats, tegenwoordig achter wijkcentrum De Oever, een geheel nieuwe sportzaal gebouwd, die uitermate geschikt is voor het spelen van badminton.
 
Badmintonclub Dabos speelt hier iedere vrijdagavond van 20.15 tot 22.15 uur.
Het badmintonseizoen 2017-2018 gaat op vrijdagavond 8 september van start.

 

Dabos is een kleine, gezellige club, waar voldoende ruimte is voor nieuwe leden.
Doordat wij in deze sportzaal beschikken over 4 banen, is er de mogelijkheid om 2 uur lang onafgebroken te spelen (zonder afhangsysteem).
De leeftijd van de huidige leden zit tussen de 20 en 80 jaar, zowel mannen als vrouwen.
Onze club is uitermate geschikt voor de beginner die wil kennismaken met de badmintonsport. Maar óók de ervaren spelers kunnen wij boeiende partijen voorschotelen.
Recreatief badminton speel je juist bij Dabos.

 

Interesse ?  Bel dan gerust met Erwin Keijzer tel. 072-5118002.
Of kom langs en proef de sfeer.
bottom of page